You are here
hoverboard TECH 

Hoverboard

Hoverboard.se är en hemsida där man kan kolla efter och köpa Hoverboards i olika färger, och dessutom läsa bland annat om hur Hoverboards fungerar, hur man åker, vilka funktioner de har och liknande. Här kommer en liten överblick på information som man kan finna.

Hur rör sig en Hoverboard?

En Hoverboard, som även kan kallas för en självbalanserande scooter, rör sig med hjälp av trampdynor som finns i själva scootern och som känner av ens rörelser när man trycker ner fotsulan. Lutar man sig framåt så kommer Hoverboarden att röra sig framåt eftersom en slags vägg av plast glider fram när dynan trycks ner. Denna vägg kommer att hamna emellan en infraröd sensor och en infraröd ljusdiod. När sensorn inte längre känner av ljusdioden så kommer motorn att sättas igång och Hoverboarden att börja åka framåt. Vill man å andra sidan åka bakåt så trampar man ner hälarna lite försiktigt.

Vill man svänga till vänster så trycker man ner motsatta fot, det vill säga den högra. Det högra hjulet kommer då att åka framåt, men eftersom den vänstra foten är stilla så kommer en svängande rörelse att ske. Vill man utföra en skarpare sväng så kan man röra den andra foten bakåt genom att trycka ner hälen lite lätt. Det är inte alls så komplicerat egentligen.

Hur är en Hoverboard självbalanserande?

Vi vet nu hur en Hoverboard rör sig, men vi ska även förklara hur den är självbalanserande. Det finns nämligen lutningssensorer i hjulen som skickar information till gyroskopen om hur långt man lutar sig på Hoverboarden. Denna information kommer sedan att skickas vidare till huvudlogikkortet, vilket kommer att resultera i att motorn kommer att försöka följa ens tyngdpunkt. Ju mer man lutar sig, desto snabbare kommer motorn att snurra för att hinna med. Med denna simpla mekanism så kan man säga att Hoverboarden följer ens kropp då man kan kontrollera farten med sin egen vikt. Det är både effektivt och smart!

Olika typer av Hoverboards

Hoverboard.se har en hel hop med CE godkända Hoverboards som man kan välja mellan. De har exempelvis Batman Black för ett rimligt pris. Den kan köra upp till 20 kilometer per laddning, har en maxbelastning på 120kg, drivs av 700w motorer, och dessutom så tar det endast två timmar att få en full laddning. Förutom denna Hoverboard så kan man även finna Polar White, Toxic Green, och Candy Pink för samma pris. Det är givetvis väldigt kul att det finns flera olika färger man kan välja mellan.

hoverboard
Batman Black Hoverboard

Hemsidan har även några Bigwheels, som exempelvis Cartoon Hero vars design är både rolig och häftig, och som det går alldeles utmärkt att köra på grus och gräs med. Den kan nämligen känna igen sitt underlag tack vare sättet den är uppbyggd på, vilket många kunder kan komma att uppskatta. Det går även att hitta Bigwheelsen Carbon Black och Grafitti Baby.

Hoverboard.se har med andra ord ett rätt så stort sortiment. Dessutom så kan man hur enkelt som helst kolla igenom dess blogg för att få lite mer information om just Hoverboards. Det är bara att gå till hemsidan och börja kolla.

Related posts

Leave a Comment